Nakon uspješnog vođenja sedam retail parkova i trgovačkih centara u Hrvatskoj i tijekom više od desetljeća prisutnosti na ovom tržištu, Londonska tvrtka Poseidon Group koja se bavi investiranjem, razvojem, upravljanjem nekretninama, nastavlja širenje i jačanje svog Capitol Park lanca u Hrvatskoj.

Capitol Park Kutina svoja vrata otvara u studenom 2019 godine, u obnovljenoj zgradi Super Konzuma u blizini centra grada te će postati nova shopping destinacija za više od 13.000 stanovnika Kutine. Capitol Park će na više od 2.000 m2 predstaviti četiri međunarodna branda, od kojih većina u Kutini po prvi puta otvara svoje poslovnice, a to su: Pepco, TEDi, Deichmann i Bipa. Ovaj retail park će time postati novo mjesto za kupovinu pri čemu će stvoriti 50 radnih mjesta za lokalno stanovništvo.

Direktor korporativnih poslova za Poseidon Group, James Gunn, naglasio je vrijednosti kojima Capitol Park pridonosi lokalnoj zajednici: „Poseban naglasak stavljamo na iskustvo obiteljske kupovine i na prilagodbu ponude zakupaca kako bismo kod naših kupaca stvorili idealnu destinaciju za kupovinu za sve generacije. Pod našim Capitol Park i Shopping Capitol brandovima, Poseidon Group je prepoznat kao visokokvalitetan regionalni lider u retail sektoru, pa nas veseli nastavak širenja i stvaranje novih mogućnosti u retail sektoru Hrvatske kroz ovu i narednu godinu.“

Capitol Park brand je dio portfelja Poseidon Grupe, koji je sačinjen od preko 280.000 m2 izgrađenih retail parkova i centara kojima širom JI Europe upravljaju, 90.000 m2 koje koriste supermarketi te više od 1.000 stambenih objekata u planiranju i izgradnji. Poseidon Group s partnerima i investitorima iz cijelog svijeta aktivno surađuje i na ostalim projektima kako u Velikoj Britaniji tako i u JI Europi.